Golden Panonian Quality – GPQ oznaka izvorne kvalitete odsada na proizvodima Branitelj Eko!

Kulin, kulinova seka, kobasica i slanina označene su Certifikatom Golden Panonian Quality – GPQ znakom kvalitete.

Riječ je o proizvodima iz asortimana suhomesnatih proizvoda Branitelj Eko, od crne slavonske svinje iz ekološkoga uzgoja. Priznanje i Certifikat znaka kvalitete plod su zalaganja u brendiranju lokalnih domaćih tradicijskih poljoprivrednih proizvoda. Uključivanje u projekte koji promiču izvornost i tradiciju pridonosi jačanju prepoznatljivosti Slavonije i donosi ovakve rezultate. Branitelj Eko je uvršten u 24 proizvođača kojima su uručeni Certifikati Golden Panonian Quality – GPQ znak kvalitete!

Svečana dodjela Certifikata Golden Panonian Quality – GPQ znak kvalitete upriličena je u utorak, 28. lipnja 2022. godine, u Belom Manastiru u hotelu Patria. Na zaključnoj konferenciji projekta pod nazivom Naše domaće sudjelovali su LAG Karašica, LAG Baranja, LAG Strossmayer, LAG Vuka-Dunav i Osječko-baranjska županija kao vanjski suradnik.

Cilj projekta Naše domaće je brendirati lokalne domaće tradicijske poljoprivredne proizvode s područja Osječko-baranjske županije. Projektom je ustanovljena regionalna oznaka kvalitete pod nazivom Golden Panonian Quality – GPQ znak kvalitete. Oznaka je zaštićena kao jamstveni žig u vlasništvu LAG-a Karašica.

Na završnoj konferenciji pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj OBŽ-e, Silva Wendling, zajedno s voditeljom LAG-a Karašica, Ivanom Vrbanić uručili su Ugovore i Certifikate o pravu korištenja znaka – jamstvenog žiga – Golden PANONIAN Quality GPQ znak kvalitete. Uručeno je ukupno 49 Cerifikata, od kojih četiri Certifikata kvalitete dobiva Branitelj Eko. Kulin, kulinova seka, kobasica i slanina koje proizvode odsada nose Certifikat kvalitete!

Pravo korištenja znaka Golden Panonian Quality – GPQ znak kvalitete uvelike doprinosi prepoznatljivosti proizvoda. Certifikat kvalitete osnažuje konkurentnost proizvođača na tržištu. Branitelj Eko i na ovaj način doprinosi prepoznatljivosti i brendiranju Osječko-baranjske županije kao područja privlačna turistima. Imamo im što ponuditi : domaće, kvalitetno, tradicijsko i certificirano! Kulin, kulinova seka, kobasica i slanina.

https://lag-baranja.hr/lag/item/1324-uruceni-prvi-certifikati-znaka-golden-panonian-quality

Znak Golden Panonian Quality registriran je u Državnom Zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske kao jamstveni žig. Pravo korištenja Znaka dodjeljuje se proizvodima koji posjeduju propisanu kvalitetu i koji su proizvedeni na području Osječko-baranjske županije.

Kvalitetnim proizvodom smatra se onaj proizvod koji svojim ukupnim svojstvima može zadovoljiti izražene ili pretpostavljene potrebe korisnika i zahtjeve utvrđene u specifikacijama, kojima se osigurava viša razina kvalitete od one koja je utvrđena zakonskim propisima koji se odnose na proizvod. Viša razina kvalitete mora biti mjerljiva. Proizvod treba biti izrađen od visoko-vrijednih i prihvatljivih materijala/sirovina (ekološki prihvatljivih materijala/sirovina), te se odlikovati boljom funkcionalnošću, boljom uporabnom vrijednošću, prepoznatljivošću, dizajnom i kvalitetom.

https://www.lag-strossmayer.hr/golden-panonian-quality/